Eindejaarsgeschenk en de economische crisis

Ons land verkeert al sinds een flinke tijd in een economische crisis.  Een economische crisis kan op meerdere vlakken grote gevolgen hebben en dat is ook nu het geval. Het is interessant om eens de invloed van de crisis op het weggeven van eindejaarsgeschenken te bekijken. Er zijn verschillende vragen die naar boven komen als er naar de relatie tussen een economische crisis en het cadeau doen van eindejaarsgeschenken wordt gekeken.  ‘Doen werkgevers minder snel een eindejaarsgeschenk cadeau in deze tijden?’  En ‘wat is het verschil tussen eindejaarsgeschenken die nu gegeven worden en eindejaarsgeschenken die in eerdere jaren werden gegeven?’

Uit onderzoek is gebleken dat, tegen de verwachtingen van veel mensen in, blijkt dat veruit de meeste werkgevers er bewust voor kiezen om hun personeel een eindejaarsgeschenk te blijven geven.  De reden hiervoor is dat werkgevers hun mensen toch graag willen bedanken voor hun harde werk in deze moeilijke tijd. Een eindejaarsgeschenk is tenslotte een prachtige manier om personeel te bedanken en extra te motiveren. Ook moet er in deze tijd niet vergeten worden dat werknemers door de vele gedwongen ontslagen dit jaar over het algemeen harder hebben moeten werken dan in andere jaren. De zelfde hoeveelheid werk moet nu namelijk door minder mensen gedaan worden en dan is het mooi als een werkgever zijn waardering kan laten blijken met een eindejaarsgeschenk. Het blijkt dus dat werkgevers vaak vasthouden aan hun traditie om een eindejaarsgeschenk cadeau te doen en dat is een erg mooi gebaar.

Het budget voor eindejaarsgeschenken ligt ten gevolge van de crisis uiteraard wel iets lager dan in voorgaande jaren. Dit hoeft echter niet te betekenen dat dit ten koste gaat van de kwaliteit van de eindejaarsgeschenken. Het is namelijk de kunst om voor een iets minder hoog budget een even mooi eindejaarsgeschenk te geven.  Werkgevers kunnen dat doen door zich goed te oriënteren op de mogelijkheden  op het gebied van eindejaarsgeschenken en vooral vroeg in het seizoen te bestellen.  


HSG Nederland B.V.
De Run 4401, 5503 LS, Veldhoven

KvK: 17119223
BTW: NL8153.11.989.B01